Wednesday, March 31, 2010

Is it just me...?

...or Mc Ds coke taste better than the one in the bottles or cans?

I used to crave for McD's coke when I was pregnant with Hariz. Macam tak boleh tahan. Orang crave nak buah pelam ke, daging rusa tanduk emas ke, tapi I craved for Large Coke from McD and McD only tau. Why? Because it tastes much much better! Siap re-fill lagi :D

 Kalau from bottles, memang tak minat. Heck tak minum langsung. Kenapa ek? Satu lagi coz gas dengan sangat banyak. huhuhu..
{hehe.. entry yang entah hape-hape because tiba-tiba teringin nak air Coke nih. boleh tak soh diaorg delivery hantar Coke saje? :P}

11 comments:

Ainul said...

masa pregnant blh minum coke ke? ainul tak berani nk minum.mintak tukar ke ribena

reena said...

Hey, i pun rasa macam tu! Only McD's Coke je yang sedap. Samalah dengan their Vanilla coke. Kalau beli dalam botol/tin rasa macam pahit pun ada. Haha.

::Ida:: said...

ainul : hehehe.. i minum je.. tapi tak banyak la. because of the caffeine. huhuhu..

reena : tu laa.. i think mcD ni ada special ingredient nih

ella said...

yaa i pon suka sgt minum coke time pregnant. jgn kata coke, segala benda yg manis2 jgn la tunjuk kat i. sib baik tak kena kencing manis je.

i think it's because derang put ice kot? i tak suka minum coke straight from can/bottle, like u said, sbb byk gas. tp coke with ice mmg heaven.

Mummy Zara Sofea said...

yup..i pun cmtu..mse pregnant, jd hantu coke kejap...asyik nkcoke je..ending die, sugar level tinggi...huhu....

::Ida:: said...

aikk? mana komen i tadik? ilang?
anways..

ainul : i minum je semua.. ribena pon suka jugak :P tapi in small amount laa.. huhu

reena : btol! i think mcd ni ada special ingredient kot

ella : hehehe.. sama la kita...coffee pon bantai. terok betol i nih

mummy zara : uihh.. ramai gak yer crave for coke time pregnant. igt i sorang jee :P

Mrs. Amie said...

alamak... tak minum minuman gas..jadi tak tahu.. kalau minum pun root bir dekat a&w.. tue pun sikit.. tapi sedap!

aNnAsUe'G said...

serius tak perasan.
tp dulukan i addict sgt2 dgn coke nih. breakfast, lunch, teatime, dinner, supper sumenye dgn coke tau! gilo apo. skrg tidak lg. heheh. ;p

::Ida:: said...

amie : naper u tak minum? preference ke mmg tak boleh?

sujie : hahaha. wonder u tak perasan. semuanyer u bantai coke :P

Shareen Mohd Saleh said...

I think coz McD coke x banyak sangat gas kot??

I'm a teh ais addict so belasah that jer eventho' people say it's bad for baby. Then my kids came out fair (I ni golap sikit hehehe) diorang kata mesti sebab banyak minum teh ais, coz ada susu. Iyer ker?

::Ida:: said...

shareen, maybe because of the gas but then lagi sedap la :P

haha.. about minum susu anak putih tu.. i pon tak sure. ramai gak org claim mcm tu :P i like soya bean. n time pregnant pon i minum coffee. okay je hariz :P