Thursday, April 1, 2010

Cardigan oh cardigan

Penah tak u guys like really want something soo bad tapi that thing not available and don't want/in need of the thing tapi time tu la dia ada everywhere??

I am having it right now!!!!

I'm looking for this cardy. Skinny and/or knitted. Mana nak carik??? I know this cardy has been in the market for quite some time tapi I always wanted things when they are dah takde kat market. Macam burger McD foldover tuuuu... (ada kena mengena?)


To be spesific, the arms have to be skinny. huhuhu.. Sold out at most of blogshop. Arghh!! Geraamm!! Time aku tanak dia ada pulak. Boleh tak tido malam huhuhu..

20 comments:

Suzie said...

kat sogo berlambak tp tu kat kl la...cian u tapi i pernah nampak kat treats boutique.

in fact masa shop kat jln tar pun ada dijual tepi2 jln je tapi material kurang bagus (keras n panas).i thot masih ada dlm market sbb baru last week tgk...

::Ida:: said...

yeke? treats boutique bukan for plussize ke? takot besar lak. I dont mind any brand as long as menepati citarasa.cewah :P KL i know banyak. huhuhuhuhuhu

ella said...

rasenye kat jusco pon ada jual..

::Ida:: said...

yeke? izit long? I pegi last week. time sale. mcm takde plak (or time tu not really looking for it :P) kena pegi skali lagi ni

reena said...

Selaluuuuuu rasa macam tu! U remind me of this blue long cardigan from MNG. Menyesal i tak beli dulu.

Btw u dah tengok kat MNG or Forever21? I rasa kat sana banyak.

LiAnA said...

cuba u tgk sini

http://www.irenelim.com/


http://www.getgorgeous.com.my/

::Ida:: said...

reena : betooll!! i since ada hariz ni jarang sangat keluar. slalu shop kat blog jer :P maybe friday ni boleh kot p tengok sat :P

liana : hehe.. i dah tengok at both sites to b4. i prefer yg ada button. (ngada2 tak?) :P

zff said...

marc n spencer ade!!!!

::Ida:: said...

wekkk... belikan kat aku zaffa!!! :P

Anonymous said...

Ehehh,betul lah k.ida.Time kita nk dia xde.Saya pn dok hunting cardigan kt

http://muslimchicfashion.com/

tp mcm out of stock je.


ERNA

kowneysa said...

nanti dtg KL gi jer area sungei wang tu..berlambak..
and now i'm addicted to long cardigan too!!!
kinda proper attire for me la now..hehehehe

::Ida:: said...

erna : tu laa skarang semua out of stock. demm

kown : huhu.. i want like NOW!!! hahahaha :P

Lea Shmea said...

alamak kat zara ada la babe. u try kirim from someone maybe?

::Ida:: said...

really ada? tu la i think zara ade banyak kan.. my sis ada kat sane. nnti trytanya dia. thanks lea!

kowneysa said...

actually long cardigan mmg tgh in and aku rasa most of brand ada kot..cuma kena tgk design kena ke tk and tgk ketebalan kain tu sesuai ke tk dgn cuaca malaysia ni...huhuhuhuhu

kalau nk tu mmg sampai termimpi2 la kan..tym tk mau..tgk pun buat tk layan..now i think i need a nice belt to make that cardigan nampak terletak sket..

natassha said...

k.ida...ive grabbed one grey kat penang new world...kalau perasan, kdai tu is juz opposite to shoe world n mizi bistro..cm kdai ala2 korean fashionitas...hehee..so,what r u waiting for?terjaaaahhhh..hehee..

::Ida:: said...

kown : betol ler kown. time ada tu, mmg tak tengok langsung. time nak ni pulak.. takdak.. aku tanak le yg tebal sgt. cukup ler nak cover2 bontot yg comel niii :P

natassha : yeke??? dem.. harus pegi lunch satgi :P

fiza said...

ida..

try cari kt sne..

http://singurlcloset.blogspot.com

fiza said...

*sni..

http://singurlcloset.blogspot.com/search/label/Cardigan

::Ida:: said...

aii fiza. dah tengok but tak menepati citarasa. cewah.. hehe.. not skinny enough kot. nways thanks for link! ;)