Thursday, September 30, 2010

If only I could have them both!!!!!

If you have read my previous post, you would already know that I'm now kinda, craving/want/need of the C 2.55.  

But I'm too, is craving for this!


I think it's time for me to upgrade my camera.5D is too pricey for me and I think I would just settled with 7D for now. 

The price? lebih kurang mcm C 2.55!



So which one do you think I should go for? A bag or a camera??? Jeng jeng jeng...

If you knew me better, you would guess which one I would go for :P

(actually kalau boleh semua benda nak. :P)

okay nak tambah lagi.. i want Iphone 4 too!!!!! :P

17 comments:

Mawar said...

Both!!

Tapi kalau terpaksa jugak pilih, go for the camera ;-)

::Ida:: said...

hehhehee i know right???!!!

bag can wait.. :P

reena said...

I vote for Chanel.

Sebab? Bag, esp Chanel, price dia akan terus naik dan naik dan naik (even for the same model). Nak nak classic pieces macam 2.55. Kalau u nak tau, harga 2.55 duluuu-duluuuu just slightly above than RM5K je. Now? More than RM10K only for medium size! Kalau jumbo lagi lah.

Tapi camera, teknologi baru silih berganti setiap hari dan benda yang asalnya u nak akan jatuh dan jatuh harganya.

Kesimpulannya, better beli dulu benda yang sementara harganya blom naik :p

::Ida:: said...

reena : really??? akan naik lagi?? uhh uhhh.. uhhh.. *itching/scratching

reena said...

Yeah. Possiblity untuk naik lagi memang ada. Aarghhhhhh! I pun tension bila nak dapat beli kalau macam ni. Menyesal tak beli dulu masa harga blom naik :(

::Ida:: said...

kann??? mcm emas pon (bukan pakai pon) :P i dok pikir kalau lah dulu2 i beli pastu simpann.. skarang dah jadik brapa?? banyak tuuu. jadik jutawan!!! :P

Drama Mama said...

hehehe....camera is a necessity kan tapi guna yang ada dulu pun ok. beli channel lah. hehe. order kat kawan2 kat US sure murah lagiii kan. my sis pun beli masa dia kat US, sebab dia kata dah balik Mesia tak mampu lah nak mengumpul, satu pun dah puluh2 ribu. hiks

for me, lagiii la tak mampu. terpaksa puas hati ngn another C brand ja. hiks

http://twinkywinkystars.blogspot.com

kowneysa said...

camera definitely..handbag pakai lelama pun dah lusuh..;p

aNnAsUe'G said...

oleh kerana i tahu i takkan mampu beli chanel & takkan setia pd yg satu sbb nnt beg2 lain kat mall pun memanggil2 dan potensi membeli lagi adalah sgt besar..
jadi i akan beli camera! buleh jadi model enchek suami! mueheheh. ;p

::Ida:: said...

drama mama : i agree with u kalau beli kat mesia mmg harga dia waaaayyyyyyyyyy mahall.

its just one of my wants :P xtahu la biler boleh beli :)

kown : betol!! hehehe.. actually aku lebih berat towards camera sebenarnyer :P

sujie : oh! i baru dpt new price for the camera minus lens (sbb i dah ade lens) cost only rm4k++!!

i dont know y to me dat is consider cheap coz kalau pk bag with that price macam mahal :P

Anonymous said...

for a bag that cost u rm4k, memang la u rasa mahal sikit kak. sebab kadang orangs susah dok pakai beg yang beli kat pasar malam je harga rm20. dorang punya keinginan jugak pakai beg lawa2, tapi banyak lagi benda nak guna duit. kalau nak beli kamera plak, 4k tu consider berbaloi2 sebab teknologi yg ada tu, 7fps ke, 49 cross AF point ke, hd video ke. some more, kita boleh buat income dengan kamera tu. i think, better for u to buy the camera first. u have the talent sis. i know that camera price will decrease anytime, but we can sell it later with also higher tag price. tak lah rugi sangat. as i own a dslr, of course saya cakap soh beli dslr. tapi, dslr tu boleh generate income, ok lah kan. u as a wife, sure la tak buat part time. it is for fun la kot. passionate.. just my 2 cents. sorry for long comment ni. i followed ur blog since last year. :)

Nuown said...

Since you dah ade budget, u go for Channel! sebab org utara kata koi lama koi mahai yang!

U target 5D ida. sebab kamera koi lama koi murah. by the time u nak beli camera nanti, lebih byk technology change. and when u own technology thingy nih, possiblity nak tukar selalu sebab technology advance cepat sgt. siapa tak own ketinggalan zaman.

The chanel tuh mmg evergreen punya. maybe after how many years dah tak kluar edition tuh. so siapa yg own untung lah..hihi..

P/s: 7D just gambar je cantik but HD video sama je with 550D.

::Ida:: said...

hi anon!
ya ur right! but IF you have the money... tak salah kan splurge on a 5k bag right? :) when you have count all ur spends and budget for it & been saving for your lifetime for THE bag, why not? (hehehe.. i would do that one day too ;P)

and as for camera, amazingly the price will drop soon!! thats good news!!! i bru tanye tokei kedai tadi, THE camera was 6k when it 1st released and now it's 4k! (body only lah).

but the bad news, u wont get higher price for used camera. :( so i guess i'll just keep my old ones and wait for the price to drop more! :P

::Ida:: said...

nuown : oh now that u mentioned about 5D, i rasa nak pulak :P

yea the difference btwn 5D n 7D pn not much except the video & the price! :P 5D is terlalu mahal for my budget.. :( nk tunggu dier drop til 5k tu mcm agak mustahil. huhuhu.

and lepas kira2 (and consult wth wz), i would go for the camera instead. for now :)sbb koi lama koi kopak makk!!! lol

fizayezid said...

bakpe nak beli bag yg byk cetak rompak. kat pasar mlm berlambakkkk.nak nak kat indon, real leather sejibik mcm yg ori. hehehe.. baik beli bag yg takde cetak rompak.. Dooney Bourke ke..fossil Katy Van ke. Pastu bersepah2 org pakai, tak kira la ori ke tak. mcm coach tu.. tukang mop lantai pun pakai chanel/ coach/ LV .muehehehe.
.

Mummylicious said...

i tak upgrade2 lagi my camera. still using 30D. Hubby nyer 40D. But its still ok. I rather buy lenses. For now. Hehe...

Babe, Chanel naik harga twice for 2010. Trust me. the price will go up again next year. it does every year. if not next year. CONFIRM in 2 years. haha. memang mati akal. But..there are always good quality second hand if tak sanggup full price :)

Hehe im not helping at all!! i know :P

::Ida:: said...

mummylicious : hahah.. u know.. its one of those moments.. that i really2 want that something sooo baddd... but biler tak dapat within that 'moment'.. terus terkubur je perasaan tu... huhuhu