Friday, January 8, 2010

Baby Carrier

I am currently looking for a baby carrier for my baby. It's not that we don't use stroller but sometimes Hariz like to be carried rather than sitting in the stroller. Maybe he feels closer when we carried him.

Pernah skali we didn't plan to keluar to mall. We went to clinic for Hariz check up and suddenly my hubby ajak pegi mall kejap. So apa lagi, kena gendong la Hariz yang sudah gemok almost 7kg tu. HUihh.. lenguh tangan-tangan. At that moment sangat-sangatlah teringin nak bawak carrier. Tambah-tambah dia tido pulak atas tangan kita, huh, lagi la berat.

So I've been browsing for carrier from the mall to internet shopping. Kinda interested with this Baby Bjorn Original. Sangat kewl.

Beli every colour available boleh? boleh match dengan baju :P
Brand mothercare pon macam ok jugak. Tapi sudah sold out kat Penang ni.

pic from cik ixora boutique

I guess better carik kat blogshop/online la kot for more bargain price :D (im always up for bargain) Berjimat cermat la katakan :P

8 comments:

Anonymous said...

Hi ida! Baby bjorn is the best..I bought in black:-) My baby skg dh 9 bln tp still pakai lg..

::Ida:: said...

Anonymous : Really?? I just got mine yesterday. Balik rumah terus try kat umah. LOL. Tapi when I pun him mcm ketat je dkt bontot dia even sudah tarik sampai habis. is it meant to be that way?

rajaiva said...

Hey there,


Found ur blog from one of my friend's kot. Can't remember who coz I love to bloghop! Hehehe

Anyway, dah terlambat kot. I wanted to recommend Jumpsacbaby.com. You can choose ur own prints. Do drop by my blog. I've bought 2 from them. Hehehe

Btw, happy babywearing!

Oh, don't mind me if I be your follower?

-Iva

::Ida:: said...

rajaiva : hey u! sure u can b my follower! why not?? :D

i think i ada penah read ur blog jugak coz u know, i love to bloghop too! :P

i ada tengok juga babywearing tu.. mcm menarik. but just got my carrier lor 2 days ago :P

maybe i'll consider another one! lol

Anonymous said...

Yea..my hubby amik anak dr bb sitter naik moto..tp pkai bjorn gak..hihi..mmg slesa tp kalau lama sgt mmg sakit pinggang gak..hubby u la akn sakit pinggang lak pas nie..erm ketat erk? u tarik yg tgh kt celah kangkang baby tu ke?

::Ida:: said...

Anonymous : i dah tarik bagi habis dah celah kangkang baby tu. i la rasa mcm ketat je. campur pampers lagi. sbb bila letak dia rasa mcm fit2 je.ke baby haku besar? :P

anna said...

ida!!!ana pun tgh berkira2 nak beli baby carrier ni ha..rasanya baby bjorn is the best kan??hariz selesa x dok dlm tu?ana suka yg white or pink..uhuuuu..drooling abih!

::Ida:: said...

hey ana! hariz loveeees this carrierr!!! :D tapi skarang he's bigger now and mcm sudah tak fit in it :P