Monday, March 29, 2010

Blame it on growth spurt again

Hariz has been a fussier and crankier for the past few days. He always wanted to be held and carry around, not leaving him to play by himself. Tapi yang pelik nyer, if he's around his Abah, he'll be fine until he catch a glimpse of me passing by, and he will start crying. So next time I see him guling-guling dengan abah dia, I'll have to hide myself behind the sofas.

 Maybe it's the growth spurt thingy again (?) 

On another note, we have started feeding Hariz with nasik lecek+carrot+potato. He seems to enjoy it but he didn't show any sign of fullness. Lepas makan je, still merengek-rengek. Bila bagi breastfeed, baru dia settle. 

 At night pon, he still gets cranky and susah nak tido. So I have to breastfeed him on our bed.Because mama dah tak larat dah nak bangun.

And eversince he started to roll over and meniarap, it's pretty hard to pakaikan diaper. Badan dia mesti nak pusing2. Wan said at one time, he started to pull him arms and legs in crawling position. Tapi tak sampai few seconds, back on his tummy.

{muka budak notty}


Oh Hariz..... how mama loves you despite of your crankiness. Again, I blame it on growth spurt :P

6 comments:

donarose said...

Ida, I bet it's not a growth spurt. Remember teething? So blame on it. hehe.

::Ida:: said...

owh really? no wonderrrrrrrrrr
hariz tak mau away from me langsung. asyik nak menetek jee... huhuhu.. teething rupa nyaa.. sheraz pon camtu ke? huhuhuhu how long will this be eh?

ella said...

i feed my baby on my bed sejak dia baru lahir lg. mula2 tu bagi masa duduk, lama kelamaan mata tak larat dah nak bukak i bg baring jek, until now... hehe!

::Ida:: said...

hehehe yeke? izit true that baby slalu perot masuk angin kalau bagi susu sambil baring? mcm last night, i terlelap lama kot, i tot i dah letak dia balik dalam crib, i bukak2 mata tengok dia dok tido sebelah i. huh.. sib baik tak terpenyek :P

d.O.n.A.t said...

so far.. i mmg bagi susu sambil baring. and aiman tak penah perot masuk angin. kalo baring rasa relax and boleh join tido sekali. bila tido sebelah baby otomatik i tido secara sopan hehe..

my baby pun sekarang tak boleh langsung i hilang depan mata.. kadang2 dah depan mata pun nak jugak nangis suruh dukung..

::Ida:: said...

hahaha.tido sopan ni sangat melenguhkan badan ok. huhuhu.. ending up bangun dgn tangan kebas la.. pinggul lenguh :P

sama laa ngn hariz. tak leh nampak kelibat i langsung. nak kena wean kot :P