Tuesday, June 29, 2010

Chicken , Veggie & Rice & everything nice

I've been doing a lot of cooking last weekend so there'll be a few entries on just recipes. So please bear with me :P

Hariz is almost 9 months now so I started to look for new recipe to add to his little menu like chicken and eggs.

What to feed
• Breast milk or formula, PLUS
• Small amounts of soft pasteurized cheese, yogurt, cottage cheese (but no cows' milk until age 1)
• Iron-fortified cereals (rice, barley, wheat, oats, mixed cereals)
• Mashed fruits and vegetables (bananas, peaches, pears, avocados, cooked carrots, squash, potatoes, sweet potatoes)
• Finger foods (lightly toasted bagels, cut up; small pieces of ripe banana; well-cooked spiral pasta; teething crackers; low-sugar O-shaped cereal)
• Small amounts of protein (egg, pureed meats, poultry, and boneless fish; tofu; well-cooked and mashed beans with soft skins like lentils, split peas, pintos, black beans)
• Non-citrus juice (apple or pear)

But for this time, I'll skip the egg and go with chicken because I myself not quite ready to feed him eggs (boleh ke? :P)

Chicken, Veggie & Rice

info : 1/3 veggie&chicken + 2/3 rice

- Chicken breast
- Celery - diced
- Carrots - diced
- Broccoli - diced
- Brown Rice - cooked in pot
- Pumpkin (Hariz's favourite! must haves in every meal!) - diced


>Masukkkan ayam dalam periuk. Rebuskan dan masukkan sekali celery, carrots, broccoli dan pumpkin.

>Agak-agak ayam dah masak, keluarkan, biar sejuk sikit dan koyakkan isi and letakkan dalam bekas asing seperti di bawah untuk di blend :

{chicken + veggies}

> untuk brown rice, masak di dalam periuk sehingga lembut tapi tak terlalu cair (sebab akan di blend jadi lagi lembut)

{brown rice after cook}

>kemudian, campurkan brown rice yang sudah di masak dengan campuran ayam dan sayur tadi. Blendkan sehingga hancur sedikit. Untuk Hariz, he likes a bit of a texture in his meal and ready to eat!

6 comments:

Suzie said...

ni bkn utk baby je,adult pun suka esp. time demam kan dpt mkn porridge...simple yet nutritious :-)

Mawar said...

ida, i yg puasa ni pun terliur la. Now i know apa nak makan berbuka nnt ;-D (with little adjustment to the recipe (of coz) la kan)

::Ida:: said...

suzie : hehehe.. betol2! i pon actually makan sikit. hehehe.. sedapppp

mawar : haha.. betol2.. ni untuk baby mmg simple sangat :P uh.. now teringat i tak ganti lagi posa!!!! :P

Zulaikha Mohamad said...

arsyad dh tak suke mkn nasi.. mase kecik2 suke sgt, now dh bosan kot.. just mkn mashed potato, banana, fries, nugget, ayam goreng.. hurm~ sabo je la.. kdg2 penat je masak, tp tak jgk mkn.. last2 mama yg mkn..haha

IejaSharikin said...

klau camni punye rupe bkn stkt bdk..mak bdk pon bleh tliur tgk...hahaha...

::Ida:: said...

zulaikha : uih.. ni anak mat saleh ni kot tak makan nasikk. fish n chip n chicken chop mau kott :P

ieja : hahaha.. korang ni.. buat aku pulak terliur :P