Friday, July 30, 2010

It started with this mail...

This just came in my mail today.
I don't remember signing up  anything from GUESS? because I hardly shop there! It's not that I don't fancy what they sell it's just, too Paris-hilton I guess. and them jeans, wooo.. the length of the jeans is like 2 meter high!

Now getting this email, maybe it's a sign that I need to buy a new watch? no?
Well I've got a few in my collection. One is almost 12 years of age. That's right. That's the only chain watch I ever had and it is still in a good shape. Change battery a couple of times but nothing major.

I used to be a watch collector before from Mickey Mouse to Garfield (yeah remember that? It was a hit!) and baby G (which I still have in my keep for almost 10 years too) and Swatch. You know those days Swatch was such a popular watch. The fancier it is , the popular you get. :P Do you think they will cost few thousands now? Because they are antique! :P


Do you think it's an investment buying a lot of watch? Like they keep saying buying designer handbag that cost thousands is an investment. How? Does it mean that after few decades the price of the bag will multiply? Like that baseball cards? Maybe I should get one of those designer bag eh? (Wan will fall off his chair if he reads this :P)

11 comments:

reena said...

Aahhh..My first branded stuff is a leather Guess watch yang i beli dengan duit hadiah PMR. Pergi sekolah berlagak siot pakai jam Guess. Wakakaka! Yang lain pakai jam G Shock la habis gempak pun.

Dulu gila la brand Guess ni. Cam "aku ada handbag Guess, hang ada?". Hahaha! But after that, bila beg Guess ada banyak fake, i terus stop beli Guess. Laggipun Guess dah tak cantik design dia baik baju, jam, jeans or bag. Semua buruk. Baju pun cam stripper pun ada. Dulu ada gak yang decent long sleeves yang cantik. Now tskkkk juling bijik mata tengok.

Suzie said...

agreed with reena...skrg ni rasa design beg guess mcm hampeh!i ada 2 beg guess lps tu tak teringin dah nak beli...owh i love designer bag too tapi terpaksa 'ukur baju di badan sendiri' lgpun selalu rasa syg dgn duit ribu riban tu unless mmg i dpt durian runtuh la kan or gaji i 5k-10k a month ke..hehe..

i ada nampak jam roxy more or less lebih kurang sama mcm design guess ni.it's just RM179 n i loveeeee yg kaler putih (btw dia ada kaler putih,turquoise n merah)...tgk la next gaji boleh la rembat kot :)

::Ida:: said...

reena : i agree too! evrytime nampak the SALE sign, tak rase nk masuk tengok pon. the handbag and wallet boleh ampun lagi but the tops n bottoms, blah! and true.. mmg banyak fake out there. even LV! mcm i mata yg tak reti beza sangat ni, they all look the same to me :P

suzie : i love design monochrome. mcm best jer. like ade stop watch, dates, etc. mcm cool! n i tink guess watch mcm wont last long kot. ade a few and sekejap je dah rosak. so a bit reluctant to buy another. maybe this branded kind of watch is not meant for long term kot like Tissot or Tag Heuer kan. huhuhu

anna said...

ahahhaha..betoi sgt reena and suzie!

dulu mmg gila guess..time sekolah menengah pakai jam guess bleh la nak berlagak sakan..ahaha..sampai jeans smua pun guess...handbag pun berlambak guess zaman remaja belia dulu..ahahaha..la ni ja xbeli apa2 from guess..baju baby ada la seketul dua ana beli..for mak baby dah xdak..hehehe

ana sgt teringin nak own LV..tp..adeh...x mampu lagik kot...ahaha..tunggu ida beli dulu la..hehehe...

p!nkerton said...

weahaha agreed! design guess skang mcm ntahapohapo, with studs etc, huhu.. yup betul, SA kat kedai jam pun cakap, brand2 camni 'accesories' watch je, kalau nak yg long lasting better pilih brand yg betul2 buat jam aje. happy shopping! *suruh hariz tolong angkatkan papa dia yg jatuh krusi tu* hihi

mar!ahaf!z said...

kdg2 nak ada designer bag, tp pk2, mcm tak perlu pun ada.. takat coach satu dua sudah.. lgpun i cepat boring.. ada satu dua sudah pakai sampai hancus, nnt dah x elok, beli lain plak..
lainla, ada duit terlebih mmmg taktau nak buat apa..
for me, slalunya ada duit je mmg tau dah .. long list brg nak beli.. :)

IejaSharikin said...

ida2..nape le smpi cenggitu..ceh...skang i tgh cari concrete reason mau bli ittew coach...x jmpe2 lg ..dr last week coach dok ade dlm kepala..tpi i rase x payah la smpi buat collection designer handbag..dpt satu pn jadi la..nk merasa..:P
jom la kite bli secara bjemaah..hahaha...

I am watch collector too..bab2 nk abis duit ni mmg master..ngeh2..pakai jam ikut tema plak..but for me it such an investment..you pay for the price but it last with you for ages!!!:D
klau mampu tak salah asalkan bkn niat nk show off..

::Ida:: said...

anna : hahaha.. kalau u tunggu i pakai LV alamat sampai ke tua la u tak pakai.. LMAO :P baju guess.. hmm.. mcm pernah beli.. satu! itu pon time dulu gila shirt kat tapi semua ketot2. dulu boleh la masih slim skarang semua bju coverrrrr :P

pinkerton : yer la.. lobang2 bagai. and kecik2.. mcm size -10 je semua. but then, bila beli sumtin yg mahal say for investment, rasa rugi plak coz u can buy more than one untuk 1 bag tu :P

maria : hehehe.. i pon ade simpan angan2 nak beli satu marc jacobs tu. lamaa sangat dah. siap simpan gambar2 beg tu.. menurut The Secrets, kalau u simpan angan2, one day that thing akan come around jugak... hopefully!

ieja : hehehe... skrang tgh mood shopping :P i pon teringin one or two. (ahh semua la haku terigin :P) tapi tak sure bila nak beli coz bila beli satu, u wont stop there u know :P

IejaSharikin said...

ida...one or two =3=mantap!!!
sama la kite..ade kah tgh mengidam online shopping @ mmg dh mengada2 nk bli....byk btul dlm kepala ni..mlm ni nk mulakan misi...ngee:D

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

kene tgk jugak babe...
not all handbags good for investment...u kene tgk the esthetic value n market...mostly designer handbags mmg worth for investment...n so does branded watch...tgk which make, reputation, workmanship n etc ;)

::Ida:: said...

ieja : aha.. 3!! lol!!i cant wait for saturday!!! yeayy!!!

verde : yess.. the lady has spoken!! hehehe.. ohh like dat ehh.... geezz verde.. u hv more than we could ever dream of! 17!!! *sigh..