Wednesday, September 1, 2010

Say hello to our new 'green' ride...

Wan have been wanting this ride for quite sometime and finally bought it last week. It's great for exercising and for Hariz to take a stroll :)


Hariz 1st time on a bike. 
"vroom... vroommm!"

Wan having a ball with the bike. I don't really dare to ride it because the 'palang' near the seat is too high!!! gulp!

I have no idea what's on his mind now. Serene?

Look mama!!! I'm bike!!! weee!!!

Few minutes later
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
" Let me out!!!!!!!!! waaa!!!!"

23 comments:

reena said...

Hahaha comelnyaaa Hariz duduk kat belakang tu! Seat tu memang special untuk bubuh kat basikal eh? 1st time tgk.

::Ida:: said...

reena! hehehe..
haah.. seat to mmg meant for bicycle.. i pon tak tau until wan beli :P siap ade safety belt tuu..dulu pakai rotan je kann :D

aNnAsUe'G said...

hahahahha! kesiannye hariz yg last pic tu! shomel. ;D

ezura evenstar said...

hahaha...seems like he's enjoying the ride so much...but then baby is still baby kn...cant stay put in 1 place lama2 especially tpt yg ader limit...raser rimasssssss~ hehehe but still he looks so cute and adorable~ ^_^

p!nkerton said...

syoknyee hariz surely enjoy the ride kan ;) cool ride, dah lama tak naik beskal huhu..

::Ida:: said...

sujie : hahah.. dah tak tahan nak keluar kot..:P

ezura : itu laa.. dier kejap je.. dalam stroller pon tak leh duduk lama2. panas bontot :P

pinkerton : hehehe.. dier enjoy kejap je :P i tak berani naik basikal tu .. tinggi.. huhuhu

mama lala said...

ida...cute nya hariz sit there...i xtau pun ada sit macam tu for bicyle..where u get it?

::Ida:: said...

hi mama lala!
my hubby beli kat kedai bike jugak
try tengok ade rasenyer..
cost around rm200++

FrH said...

hello. 1st time been here.

my hubs pon suka naik bike. kitorang pon ada plan nk beli seat ni, dah usya kat kedai basikal (hobi laki mmg pegi kedai basikal so i join sekali :P) tp blom ada kesempatan lg nk beli. cute kan jalan2 bawak anak mcm ni? :)

anyway, what a coincidence, my hubs short name pon "wan", my shortname pon "eeda" and my boy's name starts with "h" too.

share link okayh? :)

::Ida:: said...

hi there!!

welcome!!! :D
so hubby u pon kaki beskal??? heheh.. wat a coincidence! nama pon dkat2 heheh..

then u should get it! my hariz enjoy riding on it.. tapi dier buat muka seposen je biler naik. mcm takde perasaan :P

Sabrina Rafaella said...

hi ida! i'm a friend of dona.nice baby seat.from where do you got it?and if you don't mind, berapa ya?

::Ida:: said...

hi sabrina!
yes i remember u! :D
it's from one of the bike shop here in penang. cost around rm250.
complete with padded seat and safety belt :)

Sabrina Rafaella said...

and oh by the way, share link k? we seems to have a lot of similarities :)
nice to know you, ida! :D

Sabrina Rafaella said...

alalalala...kat penang lak,haha! don't know whether they have it or not in kuching.. (iskisk). the price is okay, tho.
macam fun jer kan diaorg ride kat belakang, kita lak yg lebih2 excited..haha!

::Ida:: said...

hi! sure!!! share away!!! hehehe

itu la.. i wish i was the one yg duduk blakang sambil waving2 hahaha.. miss those days.. huhuhuhu

Sabrina Rafaella said...

i knoowww..haha! but then kalau dah umur umur kita ni naik..alalalaa...kaki pun dah tak cun, tak hanging, tak fun lagi dah..haha!
first time mungkin hariz masih gayat gayat..lama lama, he will get used to it :)
i envy the way you take all the photo's. cantik :)

ZAFIRAH HANIS said...

hahaha. omg. suspense betul a few minutes later tu.. ingat dia jatuh... haha. comelnya!!!!

::Ida:: said...

sabrina : hahaha.. tu laa..my butt pon tak tau muat lagi ke tak :P
i think hariz tak tau pon what he is doing :P
hehehe.. thanks! im still learning tho :)

zafirah : hahaha.. :P

The Queen Bee said...

hheee comelnyee! mcm best je kan.. i think mesti dia gayat kot hehe

Azlida Alias said...

Cute giler muka hariz masa last pict tu...Ida, if u takot nk naik, beli la basikal yang dua orng naik sekali tu...wan depan, hariz dok tgah,u kat blakang..oowwhh..so nice~~

::Ida:: said...

hanis : hehehe... dier time we stop cycling je dier nangis nak turun. tapi time kayuh senyap plak. hehe

noor : wah wah wah... sejak bila ade blog nih?? hehe
mane nak carik beskal tu cik noor oii.. buat sendiri kot :P

Mummylicious said...

haha comel gila! semangat bapak nak bawak anak naik beskal. Dia tak nangis time kayuh sebab pelik kut.."what is going on??!!!!"

::Ida:: said...

hahaha.. bapak dier yg bersemangat lebih sebenarnyaa..
ya.. i think so too :P hehe.. dok wondering ape lah aku naik ni... :P