Friday, February 19, 2010

A home in London....

........ but is actually in Malaysia?

I stumble upon this photos of new properties in Damansara called Beringin Residence. Skali imbas macam housing dekat one of the London streets ( heheh.. pandai je aku. I don't know, I've never been to London :P), but it's actually in Damansara Heights!

This shot reminds me of the movie Oliver Twist ;)

 
 

more photos of the internal 

 
  
 
laminated timber flooring! fuh! 1 unit going for 3mil!

Would you spend that much for link houses macam ni or bungalow?
As for me, I'd prefer rumah yang banyak tanah. Boleh Hariz main-main kat luar :D

of btw, anyone interested with the property, sila call number tertera di gambar. :)

16 comments:

Lea Shmea said...

3 mil!! pengsan!!

::Ida:: said...

hahahaha. 10 tahun keje pon i dont think boleh dapat lagi :P

Mrs. Amie said...

3 juta yer? cmna ek nak dpt? jap..pikirrrr...

::Ida:: said...

hahaha.. menang loteri kottt :P

reena said...

Kalau nak feeling2 London tapi budget tak cukup and ada RM3 mil je, so yeah why not? Haha!

I like rumah macam ni. Kalau ada duit banyak tu, i dont mind. Nak feeling London punya pasal kan..Hihi :p

naddynad said...

hi salam ziarah,

wow!! cantiknya ..tp mmg xmungkin dpt la, nak beli rumah RM400,000 pun kial2 lagi menabung...hehe

d.O.n.A.t said...

3 mil? fuhh.. nmpk gaya bt rumah sendiri ala london lagi murah kot

::Ida:: said...

reena : hehehe.. mcm best jugak.. IF ada 3 mil la :P

naddynad : me too!! 400k pon dok korek2 piggy bank :P

d.O.n.A.t : hahaha..kan?? ini mahal sebab finishes dia pon mahal kot... huhuhu

ZAFIRAH HANIS said...

true. rumah mcm ni, for family i rasa x sesuai jugak.. ini bujang bole la.. or marriage couple without kids... :)

::Ida:: said...

betol2. i second that ;)

alana said...

salam.. ida, still remember me? hehe.. i'm follower 2 ms amie's blog. then i saw ur link from d comment there. so, i'm adding u in my blog list;). waa.. ida dah bli rmah. kak noe baru plan2 nk bli. tp nk transfer keje kt labuan either june dis yr or jan nex yr, bli rumah kt labuan la rasanya nnti. btw, ida bli rumah kt mane?

::Ida:: said...

hai kak noe!!!! OMG!! jumpe di bloggersphere ni pulak! :D
n u dah ade baby!! bape bulan dah kak noe?
kitaorg beli rumah kat seberang jaya.. hehe.. tak leh keluar dah dari penang ni.. syok stay sini :P

idina said...

hi ida!! luv the interior~ simple yet elegant! hehe~
hari tu I pegi tgk rumah kt Asia Hills kt Bukit Jambul~ design dia unik(3 storey bungalow)however the price range is RM1.6 million ++ aiyak!!!(tanah d penang sangat2 mahal2)=(

::Ida:: said...

i love the finishes! Asia Hills tu just behind my house je.. the one im renting right now la.. pulau mmg mahal2.. uhuhu.. wonder where they get all the money to beli ..

kowneysa said...

i like!!!! but 3 million..or even mencecah 5 million..hurm...mana laki kaya aku nk sambar ni?..hahahahah

::Ida:: said...

hahaha.. laki kaya yg 'datuk' kottt :P