Thursday, November 18, 2010

Me and my Tie Rack

I've been wanting to post about this for soo long. Even before we went to Kuching :P Had it in my draft folder for quite sometime now. Dah bersawang dah kot :P

Anyway, I started with this TR collection since early 2009 when TR scarves was such a hit! It was also my early involves in blogging. Those colorful designs, satin like material and unique patterns really caught my eyes the first time I laid eyes on them. Among few bloggers that have been such an inspiration in TR wearing are Iza, Reena, Wani and to name a few!

I used to know that this Tie Rack brand only been sold at the airport. Never came across to me at that time that they all too been sold online!

So I started googling for TR in Malaysia and found one site selling them. It was actually a fotopages and the owner was Lyn (then just another seller and now, we are friends! well technically :P)

I can't really remember berapa banyak TR yang dibeli from her :P These are among them that I could remember :



So few weeks ago, I bought another TR from the Autumn/Winter 2010 Collection. All the scarves were sent all the way from UK and reached me safely in 5 days :)


I love the bold colour and design. Bila dah sampai tu, rasa macam sayang sangat nak pakai. Because, I don't know about you, but most of my scarves dah berlubang-lubang kena pin. Huhuhu.. How to avoid that??

And this is some of my scarves collections. Divided into 2 hangers. One for squares and one for long shawls.

 I really need more of this hanger bulat-bulat. Bought them at IKEA for RM25. Very useful!

To my dear Lyn, insyallah one fine day we will meet. Either in UK or Malaysia :P Oh Lyn too had rooms to rent in UK with very affordable price :) Go check out her blog at London Deals!

p/s : ok Lyn, free 10 TR for me ya :P JK!

14 comments:

Suzie said...

i pun beli hanger ni tp end up tak gantung apa2 scarf pun sbb mood tkde,still dok dlm drawer lg

::Ida:: said...

suzie : nak menyusun benda2 ni mmg memerlukan mood yang baik! lol. i pon buat benda ni time mood tiba2 je datang which is time maghrib nak mandi.

tapi hariz suka tarik2 semua scarves yang tersusun elok ni! huargh!!!

||kiena|| said...

rajin nye u! hahaha me, mood nak nyusun tak sampai2, dah setahun beli, just hang scarves yg dah pakai utk dipakai lg esok2! hahaha

ween said...

wow, envy with ur tr collection sis. byk nya! :D mine pun mostly dah berlubang2. especially the satin one, kena guna pin tajam kan. kalau x mesti tertarik sbb material dia agak tebal.

btw, i have problem with the satin tie rack, bila da lilit mesti jd x berapa dgr. mcm dia tutup telinga saya. huu. how do u handle that, or it's only me?

To ALL TieRack Scarf LOvers.... said...

CLEARANCE SALE !!!!RM40 per pcs if you buy 3 pcs....visit us at http://scarfonline.blogspot.com/

d.O.n.A.t said...

ween, i hv prob sama dgn u. kalo pki tudung yg mcm tutup telinga sgt x selesa.

ida, i biasa pakai shawl yg pjg. kalau tie rack nak pakai mcm mane sbb bentuk square.leh bg tutorial? suka tgk u pakai.

mcm dh jatuh cinta dengan tie rack.

::Ida:: said...

kiena : hahaha.. i pon time beli sangkut suka hati je. mana yang dan. :P tapi once dapat time susun2 camtu, mesti rasa sayang nak sepah sepahkan .. hehehe :P

ween : hi ween!! takde la banyak sangat.. huhuhu.. tapi tula.. time nak pakai pin tu mmg sayang sangat sbb kadang2 sangkut pastu berlubang! frust sangat jadik. tak tau camne nak buat.

yg satin tu kan.. ade certain material mcm lembut sket.. mcm what i wore in those photos. maybe sebab dah lama. so bila pakai takde rasa 'pekak' sangat :P

tapi kalau yang baru2 tu.. mmg berdengung jugak la telinga.. heheh.. especially kalau pakai anak yang jenis sarung (yg mcm kait2 tu). sbb tebal kan.

slalu nyer i pakai anak tudung yang jenis lace tu. dier jarang sket and takde la tebal sangat. maybe boleh try? :)

donat : hehe.. i tak reti sangat nak buat tutorial nih :P but u can go to her blog, dier ada letak tutorial on how to wear TR scarf :)

http://londondeals-tierack.blogspot.com/search/label/How%20to%20wear%20%3F%3F

reena said...

I ada 3 hanger IKEA ni semua penuh TR. Tu pun tak cukup sampai i kena bubuh double TR each lubang tu. I think i need 5 (or more) hanger kot. HAhaha. Dont ask me how much TR i ada. More than 100 i think. Huhu.

TApi suka bila susun2 kat hanger tu. Rasa puas. Haha.

nurul sss said...

Well mine dah overload...susun2..then when Tarik one or two...bersepah and in the end malas nak kemas...hehehe

ajjah said...

owh i juling jap tengok your collection..! :) now browsing the link you suggested

::Ida:: said...

hi ajjah!
ahaks.. takde la banyak mane pon..
huhuhu..
btw im one of your followers ya know.
ughhh.. adore that maysaa snood...
*droollllll*

ajjah said...

Ida,

aah i noticed you since giveaway i dulu.. :D eh now maysaa punya shipment fee dah turun, so dah boleh beli dengan senang hati dear.. hihi

Anonymous said...

а ещё у меня большие мешки под глазами даже в случае в случае если я высыпаюсь.... и из-за этого я боюсь выказывать всем своё лицо и каждый день прячу его за волосами......и буквально каждый день когда я иду по улице..я вижу своё отблеск и говорю про себя "я тупой урод"...и хотя все мне говорятчто я очень великолепная, я вижу в зеркале эти выперающие мешки под глазами!!! и немогу никому показать собственного лица!!!!доходило аж до слёз...ведь ниукого такого более нет помимо женщин за 40!!!!извените в случае в случае если кого то оскорбила но сколько я хожу по улицам, никого не видеа с тем же что и у меня на лице...да и из-за этого у меня может даже и не быть молодого человека...

[IMG]http://2nt.ru/images/logoicon2.png[/IMG]
[IMG]http://v7em.com/go/head.gif[/IMG]
Мы не публикуем:
подглядывающий порно видео , новые фото галереи домашнего порно , бдсм фотографии , комиксы про секс с неграми Ту и т. д.

Anonymous said...

Какие нужные слова... супер, блестящая идея