Thursday, March 24, 2011

Projek Amal for Japan Earthquake Victims

Kita semua sudah sedia maklum yang Jepun telah dilanda gempa bumi terburuk pada 11 Mac, dan merupakan bencana terburuk di negara itu sejak tahun 1900. Bencana itu telah mengorbankan ribuan nyawa, manakala masih ramai lagi mangsa yang belum ditemui.

Berikutan kejadian gempa bumi yang disahkan berskala 9.0 scala richter, tsunami yang dianggarkan 8-10m tinggi telah melanda beberapa daerah di perairan timur tengah Jepun(NEAR THE EAST COAST OF HONSHU, JAPAN).

Dibawah merupakan senarai daerah yang terkena tempias;
  • 130 km (80 miles) E of Sendai, Honshu, Japan
  • 178 km (110 miles) E of Yamagata, Honshu, Japan
  • 178 km (110 miles) ENE of Fukushima, Honshu, Japan
  • 373 km (231 miles) NE of TOKYO, Japan
Atas dasar kesedaran dan kemanusiaan, Jiji (Malaysia) dan Yatie Chomeyl (Jepun) akan bergabung dalam usaha Projek Amal On'na noko for Japan Earthquake Victims .

NOTE: KALAU TAK DAPAT VIEW ON'NA NOKO sila click sini utk update FLASH PLAYER LATEST VERSION: http://get.adobe.com/flashplayer/

(PC sy up to date sebab main restaurant city hari-hari gitu. On'na Noko ni juga inspired dari MAGGIE from RC!)On'na noko-Jiji

On'na noko -YatieChomeyl


On'na noko - Your very own On'na Noko!!

Bantu kami mengumpul sebanyak mungkin dana untuk membantu mangsa gempa bumi di Jepun. Hasil kutipan derma ini akan disalurkan ke tabung yang di sediakan oleh Aspiring Malaysian Rijal (AMIR) di Jepun dan juga ke tabung di Fukuoka Masjid di bawah kelolaan Kyushu Muslim Association . Diharap sumbangan ini dapat meringankan beban yang ditanggung oleh mangsa gempa bumi.

Kepada mereka yang ingin menderma :-
1) Anda bolehlah membeli On'na noko berharga RM10
2) Setiap hasil pembelian On'na noko, RM8 akan di dermakan ke tabung tersebut. (RM8 = 200 yen) dan nama anda akan dipaparkan di On’na Noko Friendlist kami!

3) Sila email butiran kepada rumadatme_g@yahoo.com untuk pesanan.
  • Nama:
  • Warna Baju <Upon request>:
  • Blog URL:
p/s: HTML code akan di email kepada pembeli untuk dipaparkan pada blogpost atau sidebar. Setiap On’na Noko bersize 220px 400px.

4) Bagi yang tidak berminat untuk membeli on'na noko itu, anda juga boleh terus menderma untuk rakan Malaysia yang terjejas gempa bumi di Jepun dan masyarakat yang memerlukan bantuan untuk wilayah Sendai dan sekitarnya. Bantuan dana dapat dikirimkan ke:
Maybank Islamic : 162263191402
Cimb Islamic : 12120002359203
Nama : Shazwan Abd Shukor
No. Tel : 012-2161649
Email : euphorbia_tirucalli@yahoo.com.my
Alumni of International Muslim Students (AIMS)

4) Semua duit yang dikumpul akan diserahkan kepada Aspiring Malaysian Rijal (AMIR) di Jepun dan juga ke tabung di Fukuoka Masjid di bawah kelolaan Kyushu Muslim association

Marilah kita sama-sama bergabung tenaga di bawah payung blogger untuk berkerjasama bagi menghulur bantuan kepada rakyat negeri Jepun dengan segera.

Setiap belian On'na noko itu juga, akan turut mengajak blogger yang lain untuk sama-sama menderma kerana tertarik dengan On'na noko yang anda paparkan di blog anda. Projek ini akan berlansung sehingga December 2011. Hasil kutipan akan disalurkan setiap bulan kepada mangsa gempa bumi di Jepun.

Kita mungkin tidak mampu untuk menderma RM2.4 juta seperti yang di lakukan oleh Elaine Low. Kita mungkin tidak mampu untuk mereka bentuk gelang dan menjualnya seperti yang di lakukan oleh Lady Gaga. Tetapi inilah sebahagian usaha kecil yang boleh kita lakukan untuk sama2 membantu mereka yang memerlukan. Segala derma yang dikumpul diharap dapat membantu serba sedikit meringankan beban yang ditanggung.

My very own On'na noko on the side bar!!! -------------->

No comments: